Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

"ΝΕΑ ΠΝΟΗ" στην Κεντρική Μακεδονία



Συνάδελφοι,
Η ένωση μας είναι βαθιά τραυματισμένη.
Οι περισσότεροι από μας αποστρέφονται τη συμμετοχή τους στα κοινά γιατί οι παραδοσιακές και εν πολλοίς δογματικές προσεγγίσεις ξεπεράσθηκαν από τα γεγονότα. Οι προτεραιότητές μας επομένως πρέπει να επαναπροσδιορισθούν.
Η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η ενωτική δράση είναι βασικές αρχές για να παραμείνει η ένωση μας ενεργή και προ πάντων να απεγκλωβιστεί από τις συνθήκες που δημιούργησε η νέα τάξη πραγμάτων (Λιμενικός Καλλικράτης, μείωση οργανικών θέσεων, Μεταθέσεις).
Η αποτελεσματικότητα της θα κριθεί από τον τρόπο παρέμβασης σε όλα τα βασικά προβλήματα, την ενότητα και την αγωνιστικότητα της. Η χαμένη αξιοπιστία θα επανέλθει μόνο εφόσον δράσουμε συλλογικά, σχεδιάζουμε και παρεμβαίνουμε τεκμηριωμένα προς την λύση των προβλημάτων.
Η Νέα Πνοή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των ανωτέρω αναγκών και είναι σταθερά αντίθετη σε επιλογές που συρρικνώνουν τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα της περιφέρειάς μας.
Η κίνηση μας δεν πρόκειται να αποτελέσει τον μακρύ βραχίονα στήριξης επιλογών και θέσεων αντίθετων προς τα συμφέροντα των λιμενικών της κεντρικής Μακεδονίας. Θα διατηρήσει σχέση αυτονομίας, αλληλοσεβασμού και διαλόγου με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, κριτικής και ρήξης όταν απαιτείται.
Επιπροσθέτως δεν πρόκειται να αποτελέσει τον ιμάντα μεταφοράς των θέσεων της διοίκησης ούτε της πολιτικής της ούτε και των προσωπικών της επιδιώξεων.
Στόχος μας είναι να κάνουμε μια νέα αρχή. Η αξιοπιστία θα επανέλθει μόνο εφόσον δρούμε συλλογικά, σχεδιάζουμε και παρεμβαίνουμε με αγωνιστικό τρόπο προς την υλοποίηση πραγματοποιήσιμων σχεδίων, χωρίς να τρέφουμε φρούδες ελπίδες.
Η προσπάθεια αυτή επιβεβαιώθηκε ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση από την τελευταία γενική συνέλευση στις 4 Μαρτίου 2016, όπου η προσέλευση των συναδέλφων ήταν πρωτοφανής εκφράζοντας την υποστήριξή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία του Κ.Ε.Α Θεσσαλονίκης ήταν καθολική.
  
Για φλέγοντα θέματα που αφορούν την περιφέρεια μας, προτείνουμε την σύσταση ανοιχτών ομάδων εργασίας αποτελούμενες από τα μέλη μας καθώς και στελέχη της περιφέρειας μας, όπου με την συνεργασία του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της ένωσης και των αντιπροσώπων να συντάσσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις οι οποίες θα κατατίθενται στην υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία.
  
Στις 1 Απριλίου διεξάγονται εκλογές για τη ανάδειξη των μελών του Δ.Σ της Ένωσης και των αντιπροσώπων της.
  
Η Νέα Πνοή συμμετέχει στις εκλογές με υποψηφίους που έχουν το θάρρος να σας κοιτάξουν στα μάτια και να ζητήσουν την ψήφο σας γιατί πιστεύουν ότι και γνώση των προβλημάτων της περιφέρειας έχουν, αλλά και την απαιτούμενη διάθεση, τόλμη και δυνατότητα να αγωνισθούν και να συγκρουστούν για την επίλυση αυτών.
  
Σας καλούμε νηφάλια, με ώριμη σκέψη, χωρίς θυμό και αγανάκτηση να συμμετέχετε στις εκλογές για μια ισχυρή ένωση, ώστε να δώσουμε τέλος στην απαξίωσή της και στην παρακμή των τελευταίων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: